Àmbit: Organitzacional

Projecte /

Som un equip

La mirada mediadora
en l’esport

Beneficiaris/es /

Dracs Comtals

Hem tingut l’oportunitat de treballar amb la secció d’hoquei línia del Club DRACS COMTALS, incorporant la mirada mediadora al món de l’esport, tractant els conflictes de l’equip.

 

Aquest projecte s’ha centrat en tres eixos, en primer lloc els entrenadors als quals hem donat habilitats en gestió de conflictes i gestió emocional, per altra banda amb els jugadors/es per poder donar veu als conflictes visibles i també als invisibles, i finalment amb les famílies amb les quals hem fet reunions per treballar la complicitat i la cooperació amb els entrenadors.

 

La competitivitat pot ser un element de creixement personal, si bé cal aprendre a respectar al contrari, com també valorar aquelles coses que funcionen com a equip.

A partir dels valors que defineixen als Dracs Comtals; Companyerisme, Tolerància a la frustració, Empatia, Esforç, Sacrifici, Motivació…, hem treballat amb:

Els/les ENTRENADORS/ES: Amb formació sobre gestió de conflictes, comunicació no violenta i cercles restauratius.

 

Les FAMÍLIES: Compartint els valors del club i treballant conjuntament amb l’equip entrenador per tal d’assolir aquests valors entre tots/es.

 

Els JUGADORS i les JUGADORES: Posant sobre la taula les seves inquietuds, les seves pors; compartint i gaudint conjuntament els èxits.

Les reflexions de les persones protagonistes del projecte sempre ens ajuden a conèixer una nova dimensió de “Som un equip”

Entrenador Kevin:

 

“He après a entendre als nens i nenes des d’una visió diferent, i ara puc continuar treballant per millorar la seva motivació tant individual com dins l’equip.”

 

JUGADORS:

 

“quan juguem en molts casos ho passem molt bé, però també hi ha moments difícils amb els companys i amb nosaltres mateixos perquè sentim frustració quan les coses no són com voldríem. Aquest any hem pogut compartir espais per parlar de tot això i quan he pogut compartir-ho m’he sentit millor i més proper als meus companys”

 

PARES:

 

“A l’inici de la temporada vam fer una reunió molt diferent de tot el que havíem fet fins al moment, l’entrenador i la Montse (membre de mediam) ens van formular tres preguntes. Quan els vostres fills surten a jugar què és el més important per vosaltres? Si l’actitud és un element clau, què podeu fer vosaltres com a famílies per treballar això? Quan es donen situacions que us incomoden com ha pogut passar en algun moment, com us agradaria que es gestionéssin?. Aquestes preguntes van ser contestades per tots /es i va haver-hi molt escolta, sinceritat i obertura. Crec que va ser una bona forma de fer-nos partíceps i de sortir de formats de més queixa, i entrar en una mirada més reflexiva i de responsabilitat”

Si creus que podem treballar conjuntament al vostre club o entitat, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Ens pots enviar un missatge a través del següent formulari, indicant les vostres dades de contacte, i tan bon punt com ens sigui possible contactarem amb tu per veure quina podria ser la millor manera de traslladar la nostra manera de treballar al vostre club o entitat.

 

També si ho prefereixes pots contactar amb nosaltres per telèfon: 653 276 153

MEDIAM és una entitat amb seu a Barcelona que treballa en l’àmbit de la mediació com a eix transformador dins les entitats.