Mediam participa en la 2a edició de les Trobades d’Energies Comunitàries

Les pràctiques restauratives neixen fruit de les accions realitzades en la Justícia Restaurativa des dels anys 70 als EEUU. Treballar amb la víctima i victimari d’una acció permet oferir un espai per reparar el dany comès i no només en castigar-lo. D’aquesta manera, les pràctiques restauratives desenvolupades des de l’IIRP (International Institute for Restorative Practices) es basen en el concepte de: els éssers humans són més feliços, més cooperatius i productius, i tenen major probabilitat de realitzar canvis positius en el seu comportament quan les persones en autoritat fan coses amb ells, en lloc de contra ells o per a ells.

El darrer 22 de febrer del 2017 es va posar en marxa la 2a edició de Trobades d’Energies Comunitàries organitzades per diferents entitats, col·lectius i organitzacions de la ciutat, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

Des de Mediam vàrem ser participants de la primera sessió de presentació, amb la intenció de mostrar el nostre interès al desenvolupament i millora de les energies comunitàries que ja es donen a la nostra ciutat.

Les jornades van tenir una primera part de presentació de les entitats que en formen part, amb persones tan destacades com: Tona Calvo (Departament de Xarxa d´Equipaments de Proximitat de la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària), Elisenda Vegué (Directora Operativa d’Altres Economies de Barcelona Activa), Laia Torras (Cap de Participació de la Gerència d’Ecologia Urbana), entre d’altres.

Després vàrem poder gaudir i aprendre de les experiències mostrades a la taula rodona per part de: Sira Vilardell (Directora general de la Fundació Surt), Axel Moreno (Director de l’Àrea de Participació Ciutadana, Igualtat i Empoderament Social de l’Ajuntament de Pamplona) i Amparo Iturriaga (Presidenta de l’Associació de veïns i veïnes de Roquetes).

A última hora del matí, en els espais de reflexió, ens vam incorporar en la taula de Mediació Comunitària on es van tractar diferents temes quant a la pràctica professional, la utilitat i capacitat transformativa i l’ètica del treball comunitari.

Volem agrair a l’organització aquesta iniciativa i volem sumar-nos a la producció continuada d’energies comunitàries! Ens veiem en les properes sessions els dies 18, 19 i 20 de maig.