Àmbit: Comunitari

Projecte /

Joves invisibles /

Plaça de l’Espai Jove La Fontana

Judicis i prejudicis
al barri

Amb el suport de /

La principal intervenció que es va dur a terme en aquest projecte va ser atendre els conflictes que es generen a la plaça annexa a l’Espai Jove La Fontana entre les diferents persones que la freqüenten (grups de joves, els i les tècniques i persones usuàries de l’Espai jove La Fontana, les famílies de l’escoleta, gent gran i la resta de veïnat) fomentant la participació i la creació de proximitat entre tots aquests actors.

 

Beneficiaris/es:
Espai Jove La Fontana
Escola Bressol Municipal Sant Medir
Famílies de l’Escola Bressol
Grup de joves
Veïns i veïnes del barri de Gràcia

Les pràctiques restauratives promouen un treball participatiu que enforteix a totes les persones i els brinda l’oportunitat de poder opinar i relacionar-se lliurement

Treballar des del canvi d’etiquetatge i estigmatització del col·lectiu juvenil. Fer-los responsables dels seus actes (aquells de caràcter incívic) per tal de que reparin el dany fet, donant-los-hi l’oportunitat d’expressar les seves necessitats davant la resta del barri enlloc de que el conflicte sigui gestionat des de la culpabilització. Així mateix, donar veu també a la resta de grups i col·lectus que conviuen en aquest espai per expressar les seves opinions i interessos.

 

Les pràctiques restauratives promouen un treball participatiu que enforteix a totes les persones i els brinda l’oportunitat de poder opinar i relacionar-se lliurement, des de l’assumpció de deures i competències dels seus actes i voluntats, separant els judicis de valor i les generalitzacions. Per això, vem apostar per abordar l’escolta al grup de joves, per donar resposta a un canvi en la relació que s’estableix habitualment amb els/les menors, on se’ls imposen les formes de participació a l’espai públic, per tenir en compte les seves pròpies decisions i per poder veure també les necessitats de la comunitat de la que ells i elles en formen part.

Evidentment, aconseguir un canvi de mirada i transformar les relacions és un procés de treball que suposa un temps, ja que és necessari generar nous espais de diàleg i possibilitats d’interacció diferents, en les quals les persones mirem més enllà dels nostres prejudicis per intentar observar les potencialitats de cada individu.

 

D’aquesta manera, aquest projecte evidenciava com amb un canvi inicial en el tracte cap a diferents col·lectius, és possible un nou sistema relacional en els espais públics basat en la comunicació i el respecte a tothom.

Si creus que podem treballar conjuntament, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Ens pots enviar un missatge a través del següent formulari, indicant les vostres dades de contacte, i tan bon punt com ens sigui possible contactarem amb tu per veure quina podria ser la millor manera de traslladar la nostra manera de treballar a la vostra situació.

 

També si ho prefereixes pots contactar amb nosaltres per telèfon: 653 276 153

    MEDIAM és una entitat amb seu a Barcelona que treballa en l’àmbit de la mediació com a eix transformador dins les entitats.