Finalitza la primera fase del projecte APS – LA PAU AL PATI a l’Escola Marenostrum

Tanquem aquest primer any de treball amb l’escola MARENOSTRUM, amb el projecte d’Aprenentatge i Servei, que podem dir ha estat un projecte fantàstic que han implementat els nanos de 4rt apropant la cultura de pau en el pati. Ells han sigut els que han fet possible un treball de gestió de conflictes en el pati amb els més menuts i ha estat una gran oportunitat d’autoaprenentatge. 

El projecte ha estat molt ben acollit per l’escola fins al punt que ens hem marcat l’objectiu de fer-lo creixer de cara al curs 2019-2020 incorporant la mirada mediadora també a l’escola. Ho aconseguirem de la mà de dues eines molt potents com són les pràctiques restauratives i la comunicació no violenta, que ens permetràn fer partíceps d’aquest procés a les famílies. 

El projecte s’ha fet extensiu a monitors i professorat i durant aquesta última setmana hem fet també la jornada de tancament mostrant el vídeo a les famílies, professorat i als mateixos alumnes de 4rt, i lliurant-los un certificat de reconeixement de la feina feta.

La gestió de conflictes és un camí en què cal anar avançant i Marenostrum vol que aquest sigui un projecte que pugui calar fort en tota la comunitat educativa. 

El projecte ha comptat amb la col·laboració d’AvalonMediam i l’escola Marenostrum, així com el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Justícia Global.