Àmbit: Comunitari

Projecte /

Donant veu al barri /

Plaça del Poble Romaní

(Vila de Gràcia – Barcelona)

Vincles a la comunitat

Amb el suport de /

La Plaça del Poble romaní de la Vila de Gràcia és un lloc divers i plural on conviuen realitats molt diverses. La necessitat de transformar aquest espai públic per cobrir les necessitats dels diversos col·lectius que en formen part era la finalitat principal d’aquest projecte participatiu.

 

Mediam entra en contacte amb totes les agrupacions de persones que fan ús de la plaça i, mitjançant entrevistes apreciatives, genera una zona tranquil·la i segura que permeti compartir percepcions, expectatives i il·lusions en les relacions i dinàmiques d’aquesta plaça. Basem la transformació des de les potencialitats i els aspectes que generen motivació, en comptes de visualitzar allò que no funciona o que no agrada.

La diversitat de visions enriqueixen les possibilitats de canvi

En una zona comunitària és inevitable tractar amb grups de població molt heterogenis (gent gran, joves, nens i nenes, grups de dones de la comunitat gitana, veïnat amb gossos, etc.) que tenen visions molt diferents i que poden dificultar arribar a acords.

 

Per altra banda, la diversitat de visions enriqueixen les possibilitats de canvi. La creació compartida i la responsabilitat davant els espais públics uneix els col·lectius que interaccionen i conviuen en un mateix territori.

La veu de l’infant va ser un element important per generar unió i harmonia en els grups

Un dels elements diferencials d’aquest projecte ha estat el fet de donar veu als nens i nenes de l’escola Univers. Aquest va ser l’espai on l’escola va néixer i per tant existeix un vincle emocional amb aquest espai.

 

Els nens i nenes es converteixen en agents actius donant la seva opinió com a grup i també tenint veu en els grups de treball.

El projecte segueix evolucionant i avançant amb el suport del Servei Comunitari de Gràcia

Beneficiaris/es:
Casal de Gent Gran
Dones d’ètnia gitana
Veïns de Puigmartí
AFA Univers
Comunitat gitana
Associació joves gitanos
Promotora Escolar)
PetanQUEROS
Veïna Raspall
Associació de veïns vila amb gossos
ACIDH
Pastor

Si creus que podem treballar conjuntament, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Ens pots enviar un missatge a través del següent formulari, indicant les vostres dades de contacte, i tan bon punt com ens sigui possible contactarem amb tu per veure quina podria ser la millor manera de traslladar la nostra manera de treballar a la vostra situació.

 

També si ho prefereixes pots contactar amb nosaltres per telèfon: 653 276 153

    MEDIAM és una entitat amb seu a Barcelona que treballa en l’àmbit de la mediació com a eix transformador dins les entitats. Erat utamur erroribus est ne, te nostro meliore intellegebat sea. Congue verterem ei mel, imperdiet aliquando te ius, cu est bonorum forensibus signiferumque. Ei dicat feugait qui, pro ne agam veri pertinacia. In usu dico veritus.