Àmbits d’actuació:   Escolar   /   Comunitari   /   Familiar   /   Organitzacional

Àmbit escolar

L’escola és un espai de construcció de convivència. 

Des de Mediam donem suport a la pràctica professional del col·lectiu de mestres i educadors/es tot treballant la convivència, la comunicació i el respecte per tots i totes, per tal d’aconseguir una societat més oberta, tolerant i inclusiva.

Projectes destacats /

Convivència harmoniosa

Treballant la convivència i la interculturalitat a les aules, amb 3 escoles de la ciutat de Barcelona, tenint en compte les nostres diferències i les necessitats i possibilitats de cada comunitat educativa

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona / Departament d’interculturalitat.

Diàleg a l’aula

Obrint espais de diàleg emocional  en l’entorn educatiu amb 10 escoles de la ciutat de  Barcelona, tant amb els seus/ves alumnes com amb el professorat i les famílies.

Amb el suport de l’IMEB (Ajuntament de Barcelona).

Del pati al món

Repensem el pati amb la mirada de la cultura de pau i la gestió de conflictes, tot treballant les relacions que es donen en el pati i convertint aquest espai en un espai d’aprenentatge.

Amb el  suport del Departament Municipal de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i en col.laboració amb Avalon.

Prevenint el bullying

Recerca de bones pràctiques en prevenció de l’assetjament entre iguals, per poder donar a conèixer eines que puguin ser d’aplicació pel professorat a l’aula.

Amb el suport de l’IMEB (Ajuntament de Barcelona).

Els drets humans a les nostres mans

EL projecte ELS DRETS HUMANS A LES NOSTRES MANS, s’ha realitzat a l’escola Poble Nou de Barcelona.

Aquesta experiència ha arribat a diferents parts de l’escola, s’ha fet extensiva a l’equip docent, als alumnes de 4rt de Primària i també hem volgut incorporar a les famílies. Treballar amb tot un centre és un gran repte, perquè són agents molt diversos i cal apropar el concepte de Pau de diferents maneres.

Serveis /

Prevenció i intervenció en el bullying

Gestionar i prevenir situacions d’assetjament escolar  des de la sensibilització i creació  de relacions entre iguals més empàtiques.

Destinat a:
Alumnat, infants i joves

Accions:
Tallers, dinàmiques i activitats vivencials
Intervenció

Metodologies:
Mediació i pràctiques restauratives

Educació emocional, gestió de conflictes i atenció a la diversitat

Crear espais d’aprenentatge amb propostes formatives adaptades a les característiques i necessitats de cada centre i grup classe.

Destinat a:
Alumnat, infants i joves

Accions:
Tallers, dinàmiques i activitats vivencials
Intervenció

Metodologies:
Comunicació no violenta, gestió de conflictes i competències emocionals

Cohesió d’equips docents

Acompanyar al professorat en la gestió de les diferències, oferint  suport a  la tasca docent per  tal de que els claustres esdevinguin equips més cohesionats.

Destinat a:
Direcció del centre escolar, docents, tutors i tutores i especialistes

Accions:
Accions formatives i assessorament

Metodologies:
Facilitació

Han confiat en nosaltres /

Si creus que podem treballar conjuntament, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Ens pots enviar un missatge a través del següent formulari, indicant les vostres dades de contacte, i tan bon punt com ens sigui possible contactarem amb tu per veure quina podria ser la millor manera de traslladar la nostra manera de treballar a la vostra escola.

 

També si ho prefereixes pots contactar amb nosaltres per telèfon: 653 276 153

    MEDIAM és una entitat amb seu a Barcelona que treballa en l’àmbit de la mediació com a eix transformador dins les entitats.