Àmbits d’actuació:   Escolar   /   Comunitari   /   Familiar   /   Organitzacional

Àmbit comunitari

Des de la comunitat, creem vincles i treballem la convivència per millorar la interacció en els espais comuns

Mediam aporta a l’espai comunitari eines de diàleg que permeten generar complicitat i proximitat entre les persones per millorar les relacions interpersonals. Entenem la diversitat, en la seva vessant més àmplia, per atendre les situacions de conflicte des d’estratègies que empoderin a la comunitat, per tal de que les persones (amb interessos compartits o no) puguin trobar acords i consens des del diàleg.

Projectes destacats /

Donant veu al barri

Projecte impulsat al barri de Gràcia per tal de poder obrir espais de diàleg en relació a la transformació d’una de les places de la Vila, la Plaça del Poble romaní, on s’interrelacionen diferents persones i col·lectius com gent gran, joves, nens/es, veïns/es amb gossos…

El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Acció comunitària

Joves invisibles

Abordar com fer un ús considerat de l’espai públic de la plaça annexa a l’Espai Jove Fontana per promoure una millor convivència on tothom pugui trobar el seu espai de pertinença i gaudir d’una sensació de seguretat, gestionant els conflictes que sorgeixen d’aquestes situacions. Treballem amb les persones que conviuen a les zones comunes (amb un grup de joves, amb famílies de l’Escola Bressol Municipal, amb veïns/es del barri i amb els/les tècnics/ques de l’equip jove fontana…) des del respecte i la recerca d’espais de tranquil·litat i participació per tota la comunitat.

Serveis /

Conflictes a l’espai públic

Gestionar els conflictes latents en un espai públic produïts per una problemàtica en les relacions dels/les habitants i ciutadans/es de la zona. Treballar des de la participació i promoure la implicació de tots els agents que conviuen per trobar acords que donin resposta a les necessitats dels diferents col·lectius.

Destinat a:
Habitants, veïns/es, col·lectius diversos, població en general
Accions:
Entrevistes apreciatives, trobades col·lectives
Metodologies:
Mediació i pràctiques restauratives

Convivència i prevenció de conflictes comunitaris

Donar suport al teixit social des de la gestió dialogada dels conflictes i promovent millores en la comunicació entre la ciutadania. Parlem des del respecte, la tolerància, la comprensió i la revalorització de les diferents persones que es relacionen a la comunitat, entre veïns/es i entitats, entre administracions i ciutadania, entre l’àmplia diversitat de persones que convivim

Destinat a:
Ciutadans/es, entitats, agrupacions, associacions, organitzacions, diversitat de persones
Accions:
Sessions i activitats participatives, dinàmiques
Metodologies:
Treball sistèmic i facilitació

Campanyes de sensibilització

Promoure un canvi de cultura des de la tasca prèvia de donar a conèixer noves estratègies i accions que ho permetin i que facin calar la visió cap a nous contextos de relació. Actuar en diverses circumstàncies i amb agents molt diferents de la societat per introduir les metodologies de la cultura de pau i la gestió no violenta dels conflictes socials.

Destinat a:
Barris, districtes, ciutats, pobles, etc.
Accions:
Xerrades, tallers, pràctiques vivencials
Metodologies:
Comunicació NoViolenta i mediació comunitària

Han confiat en nosaltres /

Si creus que podem treballar conjuntament a la vostra comunitat, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Ens pots enviar un missatge a través del següent formulari, indicant les vostres dades de contacte, i tan bon punt com ens sigui possible contactarem amb tu per veure quina podria ser la millor manera de traslladar la nostra manera de treballar a la vostra comunitat.

També si ho prefereixes pots contactar amb nosaltres per telèfon: 653 276 153

    MEDIAM és una entitat amb seu a Barcelona que treballa en l’àmbit de la mediació com a eix transformador dins les entitats.